Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci v Uherském Hradišti v přesile lynčovali policejní hlídku

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Rozdivočelí fotbaloví fanoušci napadli v sobotu večer policejní hlídku v Uherském Hradišti. Pět jich policisté zadrželi. Záznam z bitky se objevil na sociálních sítích. V sobotu se v Uherském Hradišti hrál zápas fotbalistů Slovácka s Bohemians.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„V sobotu 15. května ve 21:45 hodin došlo před restaurací Krček v Uherském Hradišti po ukončení fotbalového utkání k napadení policejní hlídky. Incident se udál poté, co jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo,“ popsala událost mluvčí uherskohradišťské policie Simona Kyšnerová.

„Dvoučlenná hlídka proto z automobilu vystoupila a chtěla incident vyřešit. Při tom byli oba policisté napadeni nejméně šesti zjevně podnapilými osobami, ostatní lidé přihlíželi a napadení si natáčeli. Policisté se bránili použitím slzotvorného prostředku a hmatů a chvatů. Při napadení policisté utrpěli drobné oděrky a došlo také k poškození služebního vozidla,“ uvedla Kyšnerová.

Na místa rychle dorazilo ještě několik policejních hlídek. „Zadrželi jsme pět osob, které jsou podezřelé z trestného činu násilí proti úřední osobě a výtržnictví, hrozí jim až čtyřleté vězení,“ shrnula mluvčí.

Kriminalisté se případem dále zabývají. Je velmi pravděpodobné, že podezření sdělí policisté i dalším osobám a dojde k rozšíření trestní kvalifikace o trestný čin poškození cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám