Hlavní obsah

Žena s falešnou plnou mocí prodala pozemky svého otce, podvod odhalil katastr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Až pětileté vězení hrozí 25leté ženě z Uherskohradišťska, kterou policie obvinila z podvodu. Podle vyšetřovatelů prodala za 400 tisíc pozemky svého vlastního otce, ovšem bez jeho vědomí pomocí zfalšované plné moci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Milena Šabatová. Mladou ženu k nápadu podle policie přivedla mizerná finanční situace.

„Rozhodla se prodat otcovy pozemky, ovšem bez jeho vědomí. Nejprve zfalšovala plnou moc, ve které ji měl otec zmocnit k prodeji pozemků. Poté oslovila muže, který měl tyto pozemky již nějakou dobu pronajaté, zda by je nechtěl odkoupit. Muž samozřejmě souhlasil. Ihned po uzavření kupní smlouvy uhradil kupní cenu ve výši čtyři sta tisíc korun na ženou uvedený účet,” sdělila mluvčí.

Zneužil důvěřivosti Limberského a Daridy a připravil je o miliony. Soud mu potvrdil sedm let

Krimi

Žena svému manželovi, který se divil, kde vzala tolik peněz, podle vyšetřovatelů zalhala a tvrdila, že finance poslal její otec.

„Během měsíce se podvodem nabyté peníze velmi rychle rozkutálely. Manželé je použili například pro splacení dluhů, na koupi vozidla, elektroniky, ale třeba i na zkrášlovací procedury. To ale netušili, že velmi brzy o vše přijdou,” zmínila Šabatová.

Vaše výhra je připravena! Podvodníci se vydávají za pracovníky Alzy

Bezpečnost

Vše se odhalilo na katastrálním úřadu, kam nový majitel podal návrh na vklad nemovitosti. Během řízení se zjistilo, že plná moc byla zfalšovaná.

Kriminalisté ženu obvinili z podvodu a také z padělání a pozměnění veřejné listiny, za což jí v případě soudu hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám