Hlavní obsah

Žena poslechla instrukce podvodníka, přes bankomat mu poslala statisíce

Přerov

Statisíce poslala žena (64) z Přerovska podvodníkovi, když mu uvěřila, že její účet v bance je napadený a je potřeba, aby vložila peníze do bankomatu. Vzala si na to dokonce úvěr. Právo o případu ve středu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Oklamaná se podle ní v úterý dostavila na policii. „Uvedla, že v polovině tohoto měsíce ji kontaktoval muž, který se představil jménem a řekl jí, že je z bezpečnostního oddělení banky, kde zjistili, že má napadený účet,“ uvedla mluvčí.

Na Olomoucku řádí podvodníci. Vysávají účty obětí

Krimi

Vzápětí se podle ní ženě ozval muž, který vystupoval jako policista a doporučil jí, aby postupovala podle instrukcí pracovníka banky. „Ten byl tak přesvědčivý, že si žena dokonce sjednala úvěr na 280 000 korun, a tyto finance spolu se svými, které vybrala z účtu, vložila do bankomatu v obchodním centru Olympia v Olomouci za pomoci QR kódů zaslaných podvodníkem prostřednictvím mobilní aplikace,“ konstatovala Zajícová.

Celková škoda, která poškozené vznikla, byla 321 000 korun. „Případ šetříme pro trestný čin podvodu,“ doplnila policejní mluvčí.

Žena uvěřila, že ji oslovila Česká pošta, vyplnila údaje a přišla o 75 tisíc korun

Krimi

Téměř totožný případ se stal i minulý týden na Olomoucku. Třicetiletá žena tam uvěřila obdobné báchorce pracovníka banky o napadení svého účtu.

Žena (30) z okolí Šternberka na Olomoucku se nechala napálit podvodníky, když uvěřila, že její účet v bance byl napaden a má to zřejmě na svědomí někdo, kdo v ní pracuje. Také ona si na pokyn podvodníků dokonce vzala úvěr. Nakonec přišla o téměř 340 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám