Hlavní obsah

Žena, která způsobila v Národním muzeu škodu za tři miliony, byla obviněna

Praha

Policie obvinila ženu, která na konci března vypustila nádrže speciálního plynu na hašení v Národním muzeu v Praze. Na dotaz Novinek to ve středu uvedl mluvčí policie Jan Rybanský. Škoda byla vyčíslena na tři miliony korun.

Žena aktivovala hasící systém v Národním muzeuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Žena byla obviněna z trestného činu poškození a ohrožení provozu veřejně prospěšného zařízení,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že kvůli počátečnímu stádiu trestního řízení nebude policie poskytovat další informace.

Ženě hrozí podle dřívějších informací až šest let vězení.

Žena v Národním muzeu aktivovala hasicí systém. Vypustila nádrže za tři miliony

Krimi

Žena vyrazila na návštěvu do nové budovy Národního muzea 31. března odpoledne a podle policie ji zajímal více požární systém budovy než vystavené exponáty.

V jedné místnosti zkusila tlačítko požárního alarmu. Nic se však nestalo, protože šlo o tzv. blokační tlačítko pro zrušení a blokaci alarmu.

Foto: Policie ČR

Zásobníky, které žena vypustila.

V další místnosti pokus zopakovala. „Spustila systém hasicího zařízení, spočívající ve vypuštění hasicího plynu, který z místnosti zasažené požárem vytlačí vzduch, a oheň tak efektivně eliminuje. Do místnosti tak zbytečně vypustila hasicí plyn ze dvou několikasetkilových nádrží,“ uvedl Rybanský.

Pak jakoby nic odešla. Policisté začátkem dubna zveřejnili žádost o pomoc při pátrání a během několika hodin už znali jméno podezřelé.

Foto: Policie ČR

Žena v Národním muzeu aktivovala hasicí systém.

Reklama

Výběr článků

Načítám