Hlavní obsah

Žena v Národním muzeu aktivovala hasicí systém. Vypustila nádrže za tři miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Škodu za tři miliony korun způsobila minulý čtvrtek žena v Národním muzeu v Praze. Zmáčkla tlačítko hasicího zařízení a vypustila nádrže speciálního plynu na hašení. Policie zveřejnila záběry z budovy a požádala o pomoc při hledání podezřelé. Během dopoledne policisté zjistili její jméno, a proto byl její záznam anonymizován.

Žena aktivovala hasící systém v Národním muzeuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Díky medializaci celého případu získali kriminalisté během dopoledne několik poznatků, které vedly ke ztotožnění podezřelé ženy. Děkujeme mediím a všem, kteří pátrací relaci věnovali pozornost,” uvedl v jedenáct hodin dopoledne mluvčí policie Jan Rybanský.

Žena vyrazila na návštěvu do nové budovy Národního muzea ve čtvrtek po čtvrté hodině odpoledne a podle policie ji zajímal více požární systém budovy než vystavené exponáty. V jedné místnosti zkusila tlačítko požárního alarmu. Nic se však nestalo, protože šlo o tzv. blokační tlačítko pro zrušení a blokaci alarmu.

V Čelákovicích hořela hala briketárny, škoda bude až deset milionů

Krimi

V další místnosti pokus zopakovala. „Spustila systém hasicího zařízení, spočívající ve vypuštění hasicího plynu, který z místnosti zasažené požárem vytlačí vzduch, a oheň tak efektivně eliminuje. Do místnosti tak zbytečně vypustila hasicí plyn ze dvou několikasetkilových nádrží,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Žena v Národním muzeu aktivovala hasicí systém.

Způsobila škodu za tři miliony korun. Případ policisté zatím řeší jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Hrozí jí až šest let vězení.

Foto: Policie ČR

Zásobníky, které žena vypustila.

Reklama

Výběr článků

Načítám