Hlavní obsah

Zemřel bývalý mluvčí protimafiánského útvaru policie Pavel Hanták

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a po léta známá tvář české policie Pavel Hanták (56) zemřel. S informací přišel ve středu reportér České televize (ČT) Jiří Hynek na Twitteru. Policie smutnou zprávu nepotvrdila s tím, že k tomu není oprávněna.

Foto: Petr Horník, Právo

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták na mimořádné tiskové konferenci před policejním prezidiem (13. června 2013).

Článek

Podle reportéra měl Pavel Hanták covid-19.

Zpráva na Twitteru neodkazuje ke zdroji informace a policie samotná odmítla cokoliv sdělovat, podle mluvčího policejního prezidia Davida Schöna k tomu nemá oprávnění.

Dlouholetý mluvčí detektivů, kteří rozplétají organizovaný zločin, opustil řady policie v roce 2016 se svým tehdejším šéfem Robertem Šlachtou, přemístili se na Celní správu, Šlachta nakonec odešel po třech letech do civilu.

Detektivové ÚOOZ byli u ministra. Pod připomínkami je 238 podpisů

Domácí

Důvodem jejich odchodu z ÚOOZ byla reorganizace sboru, při které se útvar sloučil s protikorupční policií do Národní centrály proti organizovanému zločinu.

U pražských kriminalistů šetřících Babišovo Čapí hnízdo byly odposlechy

Krimi

Hanták se dostal coby tiskový mluvčí do povědomí čtenářů a diváků zpravodajství, byl také oblíbený mezi novináři díky osobitému stylu svých tiskových zpráv, které psal na ÚOOZ.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám