Hlavní obsah

Zbil exmanželku, přišlo ho to na milion

Patrik Biskup, Právo, Patrik Biskup

Na konec září plánoval okresní soud na Plzeňsku projednat obžalobu, kterou podalo státní zastupitelství na ředitele jedné ze středních škol za brutální napadení jeho dnes již bývalé manželky. Jenže teď je téměř jisté, že se 55letý muž procesu vyhne a nikdo už ho nebude dál za útok na o šest let mladší ženu popotahovat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ta totiž podle zjištění Práva vzala zpět dříve udělený souhlas s vedením trestního řízení a soudu tak nezbývá nic jiného než trestní stíhání jejího expartnera za ublížení na zdraví zastavit.

Několikrát ji udeřil pěstí do hlavy a obličeje. Poté ji škrtil a následně s ní smýkal po chodbě
z obžaloby

Zákon totiž říká, že jsou-li obviněný a poškozený v bližším poměru, lze trestní stíhání zahájit jen se souhlasem poškozeného, který jej může v průběhu trestního řízení kdykoliv vzít zpět. Pokud tak učiní, je trestní stíhání vyloučeno.

Za změnou postoje bývalé manželky obžalovaného je zřejmě odškodné.

Uzavřeli dohodu

Podle zjištění Práva napadená žena minulý týden informovala dopisem soud o tom, že s exmanželem uzavřela dohodu o náhradě nemajetkové újmy, na jejímž základě jí vyplatil přes milion korun.

Ředitel školy dostal podmínku za brutální útok na manželku

Krimi

V prohlášení dále uvedla, že s ohledem na zpětvzetí souhlasu s vedením trestního řízení už s hlavním líčením, které je nařízeno na 29. září, nepočítá.

Incident se odehrál letos v květnu. Podle spisu napadl muž partnerku ve společném bytě. „Nejprve ženu několikrát udeřit pěstí do hlavy a obličeje. Poté ji škrtil a následně s ní smýkal po chodbě. Poškozená nakonec z domu utekla,“ stojí v obžalobě, se kterou se Právo seznámilo.

Muži hrozily až tři roky vězení. Žena skončila se zlámanými žebry v nemocnici a její léčba trvala několik týdnů. Zda se obvinění z násilného chování zakládá na pravdě, odmítl ředitel školy komentovat. „Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat,“ reagoval na dotaz Práva a zavěsil telefon.

Ředitele školy z Klatovska stíhá policie za brutální útok na manželku

Krimi

Soud už v případu jednou rozhodl mimo hlavní líčení, když v červenci vydal trestní příkaz, kterým pedagoga uznal vinným, a vyměřil mu rok vězení s podmíněným odkladem na 18 měsíců.

Ve funkci zůstává

Obžalovaný s tím nesouhlasil a proti rozhodnutí si podal odpor. Soud tak musel nařídit veřejné projednání obžaloby. Podle informací Práva měl v mezidobí obžalovaný muž vyhrožovat ženě sebevraždou, pokud nestáhne trestní oznámení.

Policisté ho proto převezli na psychiatrii. Později došlo mezi nimi k již zmiňovanému finančnímu vyrovnání a k následnému zpětvzetí souhlasu poškozené s trestním stíháním.

Roční dítě mělo už osmkrát zlámané kosti. Matka dostala osm let

Krimi

Zřizovatelem školy, v jejímž čele stojí obviněný muž, je Plzeňský kraj. Vedoucí odboru školství krajského úřadu Jaroslava Havlíčková už dříve Právu řekla, že nevidí důvod provádět nějaká opatření vůči řediteli, protože se záležitost netýká jeho působení ve škole. „Vyčkáme na to, jak celá záležitost dopadne u soudu. Potom se uvidí,“ prohlásila Havlíčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám