Hlavní obsah

Ředitele školy z Klatovska stíhá policie za brutální útok na manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Tři zlomená žebra, dvojnásobná zlomenina a další krvavá zranění po těle. Tak podle policie dopadla 49letá žena z Klatovska po napadení o šest let starším manželem, který je podle zjištění Práva ředitelem jedné z tamních škol.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Policejní mluvčí Dagmar Brožová fyzický útok z minulého měsíce potvrdila s tím, že policie nyní sdělila 55letému muži podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. „Případ kriminalisté řeší ve zkráceném trestním řízení. Muž byl vykázán ze společného obydlí,“ doplnila Brožová.

Muž na Klatovsku měl znásilnit svou přítelkyni

Krimi

Podle obvinění muž údajně napadl ženu bez předešlé hádky či rozepře ve společném bytě. Nejprve ji měl několikrát udeřit pěstí do hlavy a obličeje. Poté měl ženu škrtit a následně s ní smýkat po chodbě. Poškozená nakonec z domu utekla. Muži hrozí až tři roky vězení. Žena skončila několik týdnů v pracovní neschopnosti. „Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat,“ reagoval na dotaz Práva obviněný ředitel a zavěsil telefon.

Kráva protrhla ohradník a napadla manželský pár. Majitel ji utratil

Krimi

Zřizovatelem školy, v jejímž čele stojí obviněný muž, je Plzeňský kraj. Vedoucí odboru školství krajského úřadu Jaroslava Havlíčková Právu řekla, že o trestním stíhání ředitele školy nemá žádné informace. „To od vás slyším poprvé,“ uvedla Havlíčková. Pouze potvrdila, že policie si od krajského úřadu vyžádala pracovní hodnocení dotyčného.

„Vyčkáme na to, jak celá záležitost dopadne u soudu. Potom se uvidí,“ řekla Havlíčková s tím, že není důvod ve vztahu k řediteli provádět nyní nějaká opatření, protože se záležitost netýká jeho působení ve škole.

Reklama

Výběr článků

Načítám