Hlavní obsah

Ředitel školy dostal podmínku za brutální útok na manželku

Právo, pab
Klatovy

Rokem vězení s podmíněným odkladem na 18 měsíců potrestal klatovský soud ředitele jedné ze středních škol na Plzeňsku za ublížení na zdraví. Pětapadesátiletý muž podle státní zástupkyně brutálně napadl svoji o šest let mladší manželku a zlomil jí několik žeber.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustračním foto.

Článek

Případ soud neprojednával v hlavním líčení, ale vydal trestní příkaz. „Rozhodnutí není ještě v právní moci,“ upozornil předseda senátu. Proti příkazu lze podat odpor, poté je nařízeno hlavní líčení. Pak by muži hrozily až tři roky vězení.

K fyzickému útoku došlo podle policejní mluvčí Dagmar Brožové v květnu. „Muž byl vykázán ze společného obydlí,“ uvedla Brožová.

Muž podle soudu údajně napadl manželku bez předešlé hádky či rozepře ve společném bytě. Nejprve ji měl několikrát udeřit pěstí do hlavy a obličeje. Poté ženu údajně škrtil a smýkal s ní po chodbě. Poškozená nakonec z domu utekla.

Ředitele školy z Klatovska stíhá policie za brutální útok na manželku

Krimi

Žena skončila několik týdnů v pracovní neschopnosti. „Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat,“ reagoval na dotaz Práva obviněný ředitel a zavěsil telefon. Podle zjištění Práva měl dokonce vyhrožovat sebevraždou, pokud žena nestáhne trestní oznámení. Policisté ho proto převezli na psychiatrii.

Zřizovatelem školy, v jejímž čele stojí obviněný muž, je Plzeňský kraj. Vedoucí odboru školství krajského úřadu Jaroslava Havlíčková dříve Právu řekla, že o trestním stíhání ředitele školy nemá žádné informace. „To od vás slyším poprvé,“ uvedla před dvěma týdny Havlíčková. Pouze potvrdila, že policie si od krajského úřadu vyžádala pracovní hodnocení dotyčného.

Chtěl zahnat psa vidlemi, aby mu nepokousal dítě. Zvíře zranil a teď má na krku policii

Krimi

Sama plánovala vyčkat, až jak rozhodne soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám