Hlavní obsah

Roční dítě mělo už osmkrát zlámané kosti. Matka dostala osm let

Hradec Králové

I přes svůj relativně nízký věk je čtyřiadvacetiletá žena z Trutnovska už trojnásobnou matkou a čtvrté dítě právě čeká. Starší dvě děti jí úřady odňaly již v roce 2017. Za těžké ublížení na zdraví nejmladšího chlapečka ji pak ve středu odsoudil Krajský soud v Hradci Králové na osm let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby žena svého synka hned od narození až do 24. února letošního roku týrala. Opakovaně proti němu požívala násilí, a to přesto, že si musela být vědomá, že tak malému, ani ne ročnímu dítěti může způsobit vážná zranění.

Svou vinu ale u soudu odmítla. Soudní znalec ženu charakterizoval jako nestálou, emočně labilní osobnost. Netrpí ale žádnou duševní chorobou.

Na týrání dítěte upozornili lékaři, když obžalovaná na partnerovo naléhání s ročním chlapečkem navštívila doktora. Muž si totiž při koupání všiml, že má dítě oteklé nožičky. Ukázalo se, že to způsobilo trojnásobné poranění bércových kostí.

Za necelý rok života měl všechny kosti polámané, řekla znalkyně o týraném chlapečkovi z Trutnovska

Krimi

„S výjimkou tohoto zranění, po němž byl poškozený hospitalizován, nebyly předchozí zlomeniny adekvátně léčeny. Přitom musely být provázeny výraznou bolestivostí a omezenou hybností poraněných částí končetin,“ stálo v obžalobě.

Dítě utrpělo minimálně osm zlomenin holení a lýtkové kosti, žeber, loketní a vřetenní kosti. Některé kosti byly v průběhu prvního roku života dítěte poškozeny opakovaně.

Páru v Karviné odebrali několik dní staré miminko. Zasahovala i policie

Krimi

Žena čekala na hlavní líčení ve vazbě, zatímco péči o jejího chlapečka převzali po jeho vyléčení pěstouni.

„Rozsudek zatím není pravomocný, obžalovaná i státní zástupkyně si ponechaly lhůtu pro podání odvolání,“ uvedla Iva Matušková z tiskového oddělení krajského soudu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám