Hlavní obsah

Zavraždil v Teplicích prostitutku, soud mu potvrdil 17,5 roku

Andrij Matsola půjde za vraždu sedmadvacetileté prostitutky v Teplicích na 17,5 roku do vězení. Trest mu v úterý potvrdil odvolací pražský vrchní soud. Ukrajince zároveň na neurčito vyhostil z České republiky, uvedla mluvčí soudu Simona Heranová. Matsola se k vraždě ženy u hlavního líčení přiznal.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Andrij Matsola u Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Článek

Vražda se stala loni v prosinci v Teplicích. Ženu stojící u silnice Matsola oslovil a požádal ji o poskytnutí sexuálních služeb za úplatu. Pak ženu několika údery rukou napadl, což podle soudu vyplývá ze záznamu z kamer. Za reklamním billboardem pak se ženou souložili.

Státní zástupce vinil muže také ze znásilnění, soud však tuto část obžaloby zamítl. Ani pražský vrchní soud nevyhověl žalobcově odvolání a za znásilnění Ukrajince neodsoudil.

Matsola u hlavního líčení vypověděl, že se na částce za sex se ženou nejprve dohodl, ona ale následně požadovala víc. Řekla mu, že věc oznámí na policii. Muž ji vzápětí napadl kamenem, mlátil ji do hlavy, žena zraněním na místě podlehla. Ukrajinec vzal její svršky, boty a kabelku, odnesl je a zahodil.

Prostitutku jsem zavraždil, ale neznásilnil, prohlásil muž u soudu

Krimi

Motivací mužova jednání podle soudu bylo zabránit tomu, aby policie prověřovala událost. Už předtím policisté Matsolu vyšetřovali kvůli řízení pod vlivem návykové látky. Za tento čin mu v úterý soud potvrdil trest zákazu řízení na osmnáct měsíců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám