Hlavní obsah

Zavraždil expřítelkyni a napadl i jejího partnera. Pražský soud mu potvrdil 15 let

– Praha
Novinky, bad

Polákovi Jaroslawu Zarembovi (50), který u Mladé Boleslavi zavraždil bývalou přítelkyni a jejího tehdejšího přítele se zabít pokusil, potvrdil ve středu pražský vrchní soud 15 let ve vězení. Soud zamítl Zarembovo odvolání, stejně jako odvolání státního zastupitelství, podle kterého je trest příliš mírný.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní eskorta přivádí Jaroslawa Zarembu.

Článek

„Přítomnost obžalovaného na místě činu byla bez pochyby prokázána,“ prohlásil předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička. „Soud se ohrazuje proti tomu, že šlo o nějaké policejní spiknutí, které mělo vést k uvěznění obžalovaného,“ dodal k Zarembovým námitkám.

Lněnička připustil, že trest byl uložen na samé spodní hranici trestní sazby, nicméně zdůraznil, že v případě přítele zavražděné šlo „pouze“ o pokus o vraždu. Po vykonání trestu bude Zaremba vyhoštěn z ČR na neurčito.

Za vraždu expřítelkyně a pokus o vraždu jejího přítele dostal muž 15 let vězení

Krimi

K vražednému běsnění došlo na podzim 2019. Zaremba nejprve na ubytovně v Dobrovici u Mladé Boleslavi zavraždil svoji přítelkyni, která byla matkou jeho dcery. Zmlátil ji a pak bodl šestnácticentimetrovým nožem. Napadená na místě vykrvácela.

O pár hodin později pak napadl na místním nádraží nožem i tehdejšího ženina přítele. Pak nastoupil na vlak a odjel do Plzně, kde pracoval. Pak byl zadržen policií.

Polák od začátku hlavního líčení svou vinu popíral a zároveň tvrdil, že si kvůli svému dlouhodobému pití alkoholu nic nepamatuje. Například prohlásil, že v Dobrovici v životě nebyl. Svou krev na vražedném noži pak vysvětloval tak, že prý s bývalou přítelkyní uzavřel „indiánskou svatbu“.

„Nechápu ten trest, proč jsem dostal 15 let. Měl by být vyslechnut hlavní svědek obžaloby, žádný ze svědků mě nepoznal,“ prohlásil ve středu Zaremba. „Byl jsem odsouzen na základě výpovědí nevěrohodných svědků,“ dodal.

Obhájce v odvolání žádal pro Zarembu zproštění. Státní zastupitelství naopak považovalo patnáctiletý trest za příliš mírný a navrhovalo trest vyšší.

Polák měl u Prahy zavraždit expřítelkyni. Prý si nic nepamatuje

Krimi

Zaremba přicestoval se svou tehdejší družkou do České republiky v roce 2018 a oba začali pracovat v Plzni. Po práci Zaremba podle svých slov pil „prakticky celý den do noci“. Své pití vysvětloval tak, že od roku 2017 prý při zvýšené spotřebě alkoholu slyší „nějaké hlasy“.

Kvůli nim nemohl spát a musel se tak moc opít, aby vůbec usnul. „Pořád jsem s těma osobama v hlavě mluvil a slyšel je,“ řekl loni u krajského soudu Zaremba.

Reklama

Výběr článků

Načítám