Hlavní obsah

Zatčen policista, který nestandardně legalizoval pobyty cizinců

Právo, Partik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V cele předběžného zadržení skončil ve čtvrtek 32letý policista z oddělení cizinecké policie v Karlových Varech. Je podezřelý, že jako policejní inspektor, který má na starosti mj. agendu pobytu cizinců, nestandardním způsobem legalizoval pobyty občanům Vietnamu.

Foto: Jan Řehounek

Kaple je součástí komplexu základní školy a divadla.

Článek

"Správní řízení, které předchází vydání povolení k trvalému nebo dlouhodobému pobytu, neprováděl podle interních předpisů," řekl Právu plzeňský státní zástupce Libor Řeřicha, který vede vyšetřování.

Podle něho nešlo ze strany policisty o ojedinělý případ. "Obvinil jsem ho ze zneužití pravomoci veřejného činitele," upřesnil Řeřicha. O dalších podrobnostech však hovořit nechtěl s tím, že vyšetřování je teprve v počátcích.

Podle zjištění Práva měl obviněný policista v průběhu posledních čtyř let miliónové výdaje na nákup a rekonstrukce nemovitosti a starou škodovku vyměnil za luxusní vozidlo.

"To je předmětem vyšetřování, k tomu se nebudu vyjadřovat," reagoval na to Řeřicha. Zda na obviněného policistu podá soudci návrh na vazbu, rozhodne pravděpodobně v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám