Hlavní obsah

Zásahová jednotka zadržela lupiče, který napadl a okradl klenotníka v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Zásahová jednotka zadržela ve středu ráno 39letého Čecha z Pardubicka, na kterého byl vydán evropský zatykač, protože v minulém roce loupil v Německu. Klenotníka v obci u Norimberka s komplici napadl a okradl ho o šperky za více než půl miliónu korun.

Zásahová jednotka zadržela lupičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž se ukrýval u své přítelkyně v Novém městě nad Metují, z bytu takřka nevycházel.

Lupič nebyl pro policii žádným nováčkem, navíc provozoval bojové sporty a příležitostně se živil jako vyhazovač. Proto na pomoc při zatýkání byla povolána zásahová jednotka. Při zatčení ale nakonec nekladl žádný odpor.

„Český občan je podezřelý, že se v červenci roku 2012 dopustil v německém městě Lauf an der Pegnitz společně se dvěma dosud neznámými pachateli závažného loupežného přepadení klenotníka s úmyslem odcizit jeho zboží,“ sdělila mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Klenotníka lupiči napadli a použili také pepřový sprej. Z výkladních skříní pak vzali stříbrné šperky v hodnotě 25 000 eur (643 000 korun).

„Krajský soud v současné době rozhoduje o jeho umístění do předávací vazby, kde by měl čekat na rozhodnutí o vydání do Německa. V případě uznání viny mu v SRN hrozí až 15leté vězení,“ uzavřela Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám