Hlavní obsah

Žárlivec srazil autem expřítelkyni s mužem, hrozí mu až výjimečný trest

Právo, vor

Zcela bezprecedentního jednání se dopustil v pondělí před půlnocí 25letý muž v Sokolově, který ze žárlivosti srazil svým osobním vozem svou 23letou expřítelkyni, kterou domů doprovázel 30letý muž. Policie žárlivce obvinila z pokusu o dvojnásobnou vraždu.

Foto: Policie ČR

Auto, se kterým útočník srazil expřítelkyni a muže, který ji doprovázel domů.

Článek

„Spáchání zvlášť závažného zločinu mělo předcházet nebezpečné pronásledování. Muž měl po rozchodu od měsíce dubna letošního roku neustále pronásledovat, nebezpečně vyhrožovat a telefonicky kontaktovat svou bývalou 23letou přítelkyni. Denně, i několik hodin, měl sedět ve svém osobním vozidle v místě jejího bydliště nebo zaměstnání a sledovat ji. Opakovaně jí měl vyhrožovat, že pokud se k němu nevrátí, tak jí ublíží na zdraví,“ popisovala ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Šel na soka s tyčí, skončil posekaný mačetou

Krimi

Vše vyvrcholilo v pondělí před půlnocí v Sokolově, kdy na ulici své bývalé přítelkyni a muži, který ji doprovázel, vyhrožoval zabitím. „S úmyslem oba usmrtit je měl následně srazit osobním motorovým vozidlem. Po nárazu oba upadli na zem. Poté měl ještě z vozidla vystoupit a bezvládného sraženého muže fyzicky napadnout,“ pokračovala mluvčí s tím, že žena a muž utrpěli vážná zranění, se kterými byli převezeni záchrankou do nemocnice.

Policisté násilníka na místě zadrželi a následně jej obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a dále z přečinu nebezpečného pronásledování. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest,“ uzavřela Krejčí.

Foto: Policie ČR

Auto, se kterým útočník srazil expřítelkyni a muže, který ji doprovázel domů

Reklama

Výběr článků

Načítám