Hlavní obsah

Zaplatil za nájem ve Švédsku, bydlení ani vrácení peněz se muž z Lipníku nedočkal

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipník nad Bečvou

Na podvodníka narazil muž z Lipníka nad Bečvou na Přerovsku, když si chtěl prostřednictvím internetu objednat pronájem zařízeného bytu ve švédském Göteborgu. Přestože peníze za nájem odeslal, ubytování se nedočkal.

Foto: Profimedia.cz

Göteborg, Švédsko. Ilustrační foto

Článek

Právo v pondělí o případu informoval policejní mluvčí František Kořínek. Podle něj se zatím neznámý pachatel na internetu podvodně vydával za mezinárodní webovou službu zprostředkující pronájem ubytování.

„Prostřednictvím podvržené falešné webové stránky si v polovině března objednal muž z Lipníku nad Bečvou pronájem bytu ve švédském Göteborgu,“ uvedl mluvčí.

Údajný Brit okouzlil ženu z Přerovska. Poslala mu milion

Krimi

Podle pokynů muž provedl i platbu, ale následně obdržel informaci, že pronájem byl zrušen a platba ve výši přesahující 30 tisíc korun mu bude vrácena.

„To se však do současnosti nestalo, a tak muž věc oznámil policistům,“ konstatoval Kořínek.

Případ podle něj šetří policisté přerovského oddělení kybernetické kriminality. „Pachateli hrozí za přečin podvodu v případě jeho dopadení trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám