Hlavní obsah

Namísto milionů dolarů od „generála” má důvěřivá žena ze Znojemska dluhy

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

O více než tři sta tisíc korun přišla důvěřivá mladá žena ze Znojemska, která naletěla na jeden z nejčastějších internetových podvodů. Sedmadvacetiletá žena si začala psát s údajným bojovníkem v Afghánistánu, který ji přesvědčil, že jí poslal miliony dolarů, jen je potřeba uhradit několik „nízkých“ poplatků.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Údajný generál Mark Hudges po několika vyměněných vzkazech prý ženě poslal v balíku deset milionů dolarů, které ve vzdálené zemi nebyly v bezpečí. Po ženě vlastně dohromady nic nechtěl. Jen aby je za bohatou odměnu zatím uschovala.

Za lásku zaplatila dva miliony korun „americkému vojákovi“

Krimi

„V růžových barvách postupně plánovaná budoucnost dostala záhy trhlinu a kriminalistům dobře známý scénář začal generál přesně plnit. Nejdříve bylo potřeba za balík zaplatit clo. Když žena požadované dva tisíce eur poslala, následně přicházely další a další požadavky na úhradu všemožných poplatků. Takto žena během tří měsíců naposílala do ruské banky skoro čtrnáct tisíc eur (zhruba 365 tisíc korun). Pak generál přestal i přes urgence komunikovat,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Údajný americký voják ošálil seniorku historkou o nemocné dceři

Krimi

Až poté žena pochopila, že naletěla, a chvátala na policii. Tam vše vypověděla do protokolu a přiznala, že aby měla na všechny poplatky, neváhala a většinu z naposílaných tří set tisíc korun si půjčila v bance. Namísto tučného konta jí z psaní s generálem tak zůstaly jen dluhy.

Anketa

Poslali byste člověku, kterého znáte pouze z elektronické komunikace, peníze?
Ano, mám na lidi čich
3,2 %
Asi ano, záleželo by na situaci
1,6 %
Spíš ne
2,3 %
V žádném případě
92,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3978 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám