Hlavní obsah

Žalobkyně chce zakázat Stodolovým styk s médii

Právo, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Východočeská státní zástupkyně Renáta Vesecká ve středu navrhla soudu, aby uvalil na manžele Jaroslava a Danu Stodolovy znovu koluzní vazbu, která jim má zabránit v ovlivňování svědků a ve styku s novináři.

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

"Ve středu jsem navrhla soudu uvalit na oba manžele koluzní důvody. Chci zabránit ovlivňování svědků. Návrh jsem podala spolu s obžalobou na Stodolovy. Nyní rozhodne soud," sdělila Vesecká Právu.

Obžaloba u soudu

Předseda trestního senátu krajského soudu v Hradci Králové Miroslav Mjartan informaci potvrdil. "Obžalobu na manžele Stodolovy jsem dostal ve středu. V den, kdy byl z krajského státního zastupitelství soudu doručen," odpověděl včera Mjartan, který případ Stodolových dostal přidělen k soudnímu rozhodnutí.

Podle platného zákona mohou koluzní důvody bránící v ovlivňování svědků trvat pouze tři měsíce, pokud není zjištěno, že obvinění ovlivňují svědky. To zjištěno nebylo a důvody koluzní vazby proto loni na podzim skončily. Zveřejněné rozhovory se Stodolovými v nedělním Blesku podle Vesecké však ukázaly, že riziko ovlivňování svědků a veřejnosti prostřednictvím médií v případě Stodolových existuje.

Manželé umístěni v různých věznicích

Manželé Stodolovi byli dosud obviněni ze série osmi vražd a jednoho pokusu o ni. Zatímco Stodola je ve vyšetřovací vazbě v Hradci Králové, jeho manželka vykonává čtyřletý trest vězení za porušování domovní svobody a loupež v pardubické věznici. Tento trestný čin spáchala sama ještě před tím, než se s manželem pustila do sériových vražd.

Reklama

Související články

Stodolovi jsou podezřelí z deváté vraždy

Manželé Jaroslav a Dana Stodolovi jsou podezřelí z další, v pořadí již deváté, dokonané vraždy. Měli ji před dvěma lety spáchat v Praze 7 Tróji v Podhoří...

Výběr článků

Načítám