Hlavní obsah

Žalobce poslal k soudu pražského policistu, viní ho z korupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až dvanáctiletý trest vězení hrozí pražskému policistovi a dalšímu člověku v případu údajné korupce. Podle vyšetřovatelů mělo jít o peníze výměnou za informace z trestního řízení. Státní zástupce oba obžaloval.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvojice čelí obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby, z přijetí úplatku a z ohrožování utajované informace. Mužům hrozí pět až 12 let vězení. O případu v úterý informoval Pavel Prygl z pražského vrchního státního zastupitelství.

Prygl bez dalších podrobností sdělil, že případ se týká trestního řízení, které vedlo policejní obvodní ředitelství pro Prahu II. Kauzu bude řešit Městský soud v Praze.

Policista údajně zfackoval a okradl řidiče, zpovídá se u soudu

Krimi

Trestnou činností policistů včetně korupčních jednání se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Loni mimo jiné navrhla obžalovat pražského policistu z odboru hospodářské kriminality, který podle ní žádal od července do září 2018 úplatky prostřednictvím dalšího člověka.

Benešová: Úniky odposlechů do médií mě štvou

Domácí

Prostředník údajně docházel za vytipovanými lidmi, kteří figurovali v kauze nezákonného obchodování s nelegálními přípravky, a nabízel jim poskytnutí informací ze spisu a také informace o plánovaných policejních úkonech.

Za tyto služby policista podle vyšetřovatelů požadoval až 20 milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám