Hlavní obsah

Policista si přivydělával k platu. V Praze prodával kokain ze Španělska

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální inspekce bezpečnostních sborů zadržela a obvinila pražského policistu z prodeje drog. Obviněni byli také další tři lidé, kteří mu drogy dodávali. Muž je momentálně mimo službu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení policistyVideo: GIBS

 
Článek

Detektivové inspekce se případem policisty zabývali od února do listopadu. Muž podle jejich zjištění obstarával drogy pro sebe a své známé. Inspektoři zdokumentovali 26 případů prodeje kokainu. Policista je však přivedl také na stopu dodavatelů, kteří drogy získávali ze Španělska.

Instruktor zásahovky byl obviněn za malou domů své firmě

Krimi

„A to konkrétně přes Čecha, který ve Španělsku pobýval. Další muž měl pak působit jako kurýr. Na základě této skutečnosti byla zmapována cesta hlavního organizátora za jeho komplicem do Španělska za účelem domluvení obchodu. Ihned po jejich společném příjezdu do Česka došlo dne 5. 12. k zadržení,“ uvedla mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Během domovní prohlídky detektivové našli 450 g pervitinu, 170 g kokainu, 70 tis. eur (asi 1,9 milionu korun) a 850 tisíc korun. Jakou částku si vydělal policista, inspekce zatím nestanovila. Za dávku chtěl 2200-2500 korun. Hlavnímu podezřelému prokázali 360 případů prodeje drog.

Fackujícího policistu už řeší inspekce

Krimi

Tři dodavatelé byli obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. V případě prokázaní viny jim jakožto organizované skupině hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody. Organizátor a komplic byli vzati do vazby.

Policista je stíhán za stejný trestný čin, ale bez účasti v organizované skupině. Ve vězení může strávit až pět let. Ve službě momentálně není. „Byl prostudován spis služebním funkcionářem a věc je v šetření. Zatím nebylo rozhodnuto v personálních záležitostech a do doby rozhodnutí nebude policista ve službě,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Reklama

Výběr článků

Načítám