Hlavní obsah

Žádná světla nesvítila, tvrdí řidič, kterého smetl na přejezdu vlak

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Tvrdí, že červená světla neblikala a že neslyšel ani cinkat zvonek. Proto vjel na železniční přejezd. Pak přišel náraz. Za květnovou srážku s vlakem v Běšinech na Klatovsku policie nyní obvinila vietnamského řidiče dodávky.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Vlak smetl auto na přejezdu

Článek

Podle vyšetřovatelů přehlédl a přeslechl nejen světelná a zvuková zabezpečení přejezdu, ale také přijíždějící vlak.

„Zahájili jsme trestní stíhání 55letého muže pro přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti,“ potvrdila Právu klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že soud může řidiče poslat až na tři roky do vězení.

S dělníky se na mostě v Sušici utrhlo zábradlí. Ze čtyř metrů spadli do řeky

Krimi

Vlak tehdy narazil do boku dodávky a odhodil ji na manipulační domek s ovládacím zařízením k zabezpečení přejezdu. Nárazem došlo k jeho poničení, a tím i k vyřazení z provozu. Škodu vyčíslila Správa železnic na bezmála dva miliony korun. Nikomu se nic vážného nestalo.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Vlak smetl auto na přejezdu

Obviněný řidič si stojí za svým, že nehodu nezavinil. „Před vjezdem na přejezd jsem se nerozhlédl, spoléhal jsem na výstražné zařízení přejezdu, na kterém nesvítila žádná světla, ani jsem neslyšel žádné zvuky,“ hájil se cizinec.

Ředitel školy dostal podmínku za brutální útok na manželku

Krimi

Svědci ale potvrdili, že zabezpečovací zařízení fungovalo. „Zastavil jsem před přejezdem, protože blikala červená světla a bimbal výstražný signál. V protisměru jsem uviděl bílou dodávku, která odbočila z hlavní silnice a pokračovala k přejezdu. Řidič vůbec nebrzdil a vjel na koleje, kde do něj narazil vlak. Ten ještě před nárazem houkal,“ uvedl jeden z řidičů.

Stejně vypovídala i žena, která bydlí v domku přímo u tratě. „Ještě jsem se snažila na řidiče dodávky křičet a upozornit ho na přijíždějící vlak. Nereagoval a jel pořád dál,“ řekla svědkyně.

Strojvedoucí se snažil zastavit pomocí rychlobrzdy. „Ještě předtím jsem troubil, ale řidič na to nijak nereagoval,“ dodal mašinfíra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám