Hlavní obsah

Záblesk a rána na nádraží: Muž záměrně zkratoval tyčí vlak v Praze

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neznámý muž vyřadil železnou tyčí z provozu vlak na pražském Masarykově nádraží. Podle vyšetřovatelů způsobil škodu zhruba 100 000 korun, když kov hodil na sběrač elektřiny nad vlakovou soupravou. Rána při zkratu vylekala spoustu kolemjdoucích, incident se stal ve dne za plného provozu. Podezřelého muže zachytily bezpečnostní kamery, policie po něm pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž záměrně zkratoval vlak na nádražíVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal 13. srpna krátce před 18. hodinou, policie dosud podezřelého nevypátrala, obrací se proto nyní na veřejnost s prosbou o pomoc.

„Zatím neznámý muž vyšplhal na střechu prvního nástupiště a několik minut sledoval okolí. Poté vhodil železnou tyč přímo do prostoru sběrače elektrické energie, čímž způsobil zkrat ve vysokonapěťovém zařízení a vyřadil vlak z provozu,” sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Jan Rybanský.

Dodávku za Prahou ukradli na tažném laně, jeden z podezřelých kulhá

Krimi

Škodu vyčíslili vyšetřovatelé na zhruba sto tisíc korun. „Pokud muže na zajištěných záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl pohybovat, kontaktujte linku 158,” uvedl mluvčí.

Policie podle něj případ vyšetřuje jako poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. „V případě dopadení a odsouzení podezřelému hrozí až tři roky trestu odnětí svobody,” dodal Rybanský.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám