Hlavní obsah

Zabil se mi bratr, lhal mladík. Kolega pro něj vybral desítky tisíc na pohřeb

Novinky, kub

Jihomoravští kriminalisté obvinili šestadvacetiletého muže z podvodu ohledně veřejné sbírky peněz. Svému kolegovi v práci údajně tvrdil, že se mu zabil bratr, což ale nebyla pravda. Spolupracovník mu chtěl pomoci a založil na internetu sbírku, ve které vybral desítky tisíc korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policie David Chaloupka uvedl, že kolega údajného podvodníka žádal v dobré víře na sociální síti veřejnost o pomoc s penězi pro spolupracovníka, kterému zemřel bratr při dopravní nehodě.

„Požádal ostatní uživatele o finanční podporu, aby mohl být zemřelému vypraven důstojný pohřeb. Od různých dárců se tak sešlo bezmála 62 tisíc korun,“ upřesnil mluvčí.

Peníze si muž převzal a použil je pro vlastní potřebu. „Až následně vyšlo najevo, že se podvodníkovi žádný bratr nezabil a on tak jen využil solidarity ostatních,“ dodal Chaloupka.

O jakou konkrétní akci na internetu se jednalo a ze kterého města aktéři případu jsou, policie neuvedla. Kriminalisté mladíka obvinili z podvodu a v případě soudního projednání by mu hrozilo až pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám