Hlavní obsah

Záběry z pronásledování: Zdrogovaný muž v kradeném autě boural, zraněné jsou i děti

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hromadnou nehodu s vážnými následky, při které se v úterý večer v Praze zranilo šest lidí včetně dětí, způsobil podle policie 27letý muž, který sedl za volant, ačkoli to má úředně zakázáno. Měl také pozitivní test na drogy a na Slovensku je na seznamu hledaných. Vozidlo, se kterým naboural další auta, bylo navíc v databázi kradených aut. Policie ve středu sdělila podrobnosti k nehodě a zveřejnila videozáznam z pronásledování.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdrogovaný muž v kradeném autě prchal policii a způsobil hromadnou nehoduVideo: praha honička nuselský most, Policie ČR

 
Článek

Pronásledování začalo poté, co si v úterý po 19. hodině policejní hlídka všimla u zastávky I. P. Pavlova ve směru na Nuselský most auta z databáze odcizených vozidel. Hlídka ho chtěla zastavit, řidič ale na zvukové a světelné signály ze služebního vozu policie reagoval sešlápnutím plynu.

Sotva narkoman přišel o řidičák, prchal před policisty sto třicítkou

Krimi

Metropolí ujížděl rychlostí až 200 km/h, ale po několika kilometrech řízení nezvládl a způsobil hromadnou dopravní nehodu tří vozidel a autobusu. K té došlo ve Vyskočilově ulici.

Záchranka ošetřila šest lidí - dva pacienti byli těžce zranění. Mezi těmi zbylými, lehce poraněnými, byly tři děti.

Foto: Policie ČR

Při pronásledování ujížděl podezřelý rychlostí až 200 km/h.

O nehodě v úterý informovaly Novinky, policie zveřejnila během středy podrobnosti k vyšetřování a videozáznam z pronásledování.

Policisté po nehodě řidiče zadrželi. Jeho spolujezdkyně skončila v nemocnici, po zotavení ji ale čeká další setkání s policií, ukázalo se totiž, že je v celostátním pátrání.

Motorkář nabuzený pervitinem unikal policii i na jednom kole

Krimi

„Policisté následně zjistili, že zadržený sedmadvacetiletý řidič byl při jízdě pod vlivem drog, a také, že po něm pátrají kolegové ze Slovenska. Má navíc i zákaz řízení do října 2021,” upřesnil mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že samotné vozidlo bylo podle informací z databáze odcizeno v úterý brzy ráno v Uhříněvsi.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný řidič naboural několik aut.

Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení, za které hrozí pachateli v základní sazbě tři až osm let vězení, podle mluvčího je ale ve hře rozšíření právní kvalifikace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám