Hlavní obsah

Sotva narkoman přišel o řidičák, prchal před policisty sto třicítkou

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Když minulý týden zpozorovala hlídka městských strážníků v Lázních Bohdaneč červenou škodovku s označením charita, všimli si, že posádku tvořily osoby známé jí svou náklonností k pervitinu. To se zdálo strážníkům podezřelé. Brzy se ukázalo, že jednatřicetiletý řidič skutečně nemá za volantem co dělat.

Pronásledování narkomana v Lázních BohdanečVideo: Policie ČR

 
Článek

„Řidič byl hlídkou zastaven a vyzván, aby se podrobil testu na přítomnost návykových látek. Řidič test po poradě s jakýmsi hobby právníkem na telefonu nejdříve odmítl, následně s provedením testu ale souhlasil. Myslel si, že hlídku převeze, když si ve vozidle vykloktá ústní vodou, test mu byl ale proveden z potu, a tak než se rozkoukal, vyšel mu pozitivní test na ovlivnění amfetaminem/metamfetaminem,“ popsali situaci strážníci.

Druhé rallye během pár dnů. Muž ujížděl v kradeném autě opět po poli

Krimi

Přivolaní policisté si událost převzali. Velké překvapení však zažili jen o hodinu déle jejich kolegové, když toto vozidlo opět zastavili v centru Lázní Bohdaneč. Scénář se opakoval, respektive byl navýšen o pokus o ujetí policistům. V jednu chvíli prchal muž v obci rychlostí až 130 kilometrů za hodinu.

Foto: MP Lázně Bohdaneč

Nepoučitelný řidič jel v charitní Škodě Fabia pod vlivem drog.

„Řidiči se zastavovat vůbec nechtělo, šlápl na plyn a začal před nimi ujíždět. Vůbec mu nevadil hustý provoz v obou směrech, ani nákladní vozidla v protisměru. Kousek za kruhovým objezdem v Bohdanči se policistům podařilo najet vedle vozidla tak, že řidiče donutili zastavit a následně ho za použití donucovacích prostředků donutili vystoupit z vozidla a zajistili ho,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že i policií provedená dechová zkouška byla negativní na alkohol, ale test na návykové látky vyšel pozitivně.

Pronásledovaná dodávka se přetočila přes střechu, řidič byl opilý

Krimi

„Když policisté požadovali předložení dokladů k provozu a řízení vozidla, dozvěděli se, že ho zhruba přede dvěma hodinami stavěla hlídka městské policie, a protože měl již v tu dobu pozitivní test na drogy, přivolaní policisté mu řidičský průkaz zadrželi a další jízdu zakázali,“ dodala Janovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám