Hlavní obsah

Řidič, kterého policisté zastavili „po americku”, jde do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Čtyřicet měsíců ve věznici s ostrahou si odsedí Marek Jonáš, který loni v létě ujížděl zdrogovaný policistům na Domažlicku. Ti ho po zběsilé honičce nakonec zastavili americkým stylem, když do jeho auta v plné rychlosti zezadu narazili služební octavií s ochranným rámem. Vůz se přetočil a skončil v silničním příkopu. Nikdo nebyl zraněn.

Policejní manévrVideo: Novinky.cz/Policie ČR

 
Článek

Šestadvacetiletý muž uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu, kterou minulý týden schválil Okresní soud v Domažlicích. Uznal ho vinným z ohrožení pod vlivem návykové látky a z nedovoleného držení drog.

Jel opravdu zběsile, řekl policista, který zastavil zfetovaného řidiče „po americku“

Krimi

Jonášovu jízdu v citroënu tehdy ukončil policista z domažlického policejního oddělení. Zákrok, který není vůbec jednoduchý a američtí policisté jej trénují léta, zvládl bravurně „V jednom okamžiku byla silnice volná, tak jsem toho využil. Dojel jsem vozidlo a narazil z boku do jeho zadní části tak, abych ho otočil. To se povedlo,“ popsal tehdy policista Právu zastavovací manévr.

Policisté na Domažlicku zastavili ujíždějícího řidiče nárazem v plné rychlosti

Krimi

Společně s kolegou věděli, že za volantem citroënu sedí člověk, kterému byl v minulosti zadržen řidičský průkaz za řízení pod vlivem drog. „Výzvy k zastavení ignoroval. Jel opravdu velice zběsile a přitom vážně ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Blížil se k hraničnímu přechodu ve Folmavě, kde se kolem tržnic a dalších podniků pohybuje spousta lidí. Protože to vypadalo, že může dojít k velkému neštěstí, rozhodli jsme se s kolegou zastavit ho tímto způsobem,“ dodal policista, který doposud podobné zákroky cvičil pouze na polygonu.

Foto: Policie ČR

Pronásledování vozidla

Foto: Policie ČR

Na policejním voze s rámem nejsou po zásahu žádné velké škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám