Hlavní obsah

Za zardoušení manželky dostal 18,5 roku

Právo, Pavel Orholz
Tábor

Na 18,5 roku do vězení poslal ve středu senát pobočky Krajského soudu v Táboře 30letého Miroslava Habicha za to, že v červnu zavraždil ve společném bytě svou 22letou manželku, matku svého ani ne ročního dítěte.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Miroslav Habich před Krajským soudem v Táboře.

Článek

Podle obžaloby ji povalil na zem, pak ji dlouhé minuty opakovaně škrtil a mlátil jí hlavou o podlahu. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Obžalovanému hrozilo za surovost a trýznivost útoku až doživotní vězení, ale pomohlo mu, že se sám nahlásil policistům a také se hned na začátku jednání přiznal k činu u soudu.

Cítil jsem studený pot, třásl jsem se a bylo mi špatně.
odsouzený

Podle některých vypovědí však svou ženu napadal opakovaně už před vraždou. To u soudu ale ve své výpovědi nepotvrdil. Soudnímu senátu naopak sdělil, že svou manželku stále miluje.

Byl agresivní i v minulosti 

Na ženu zaútočil 27. června v bytě v táborské čtvrti Měšice. Škrtil ji a mlátil jí hlavou o zem do doby, až nejevila známky života. „Cítil jsem studený pot, třásl jsem se a bylo mi špatně,“ popisoval své pocity při vraždě Habich s tím, že byl úplně mimo sebe.

Údajně stále doufal, že jeho manželka vstane. Že je mrtvá, si byl jistý až druhý den, a tak odvezl svou dceru do nemocnice a šel se udat na policii.

Přestože se podle některých svědectví dopustil agresivního chování i v předchozích vztazích, soudní psychiatr u něho neshledal žádnou patologickou poruchu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám