Hlavní obsah

Za zardoušení družky 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Deset let vězení s ostrahou vyměřil ve čtvrtek Krajský soud v Plzni padesátiletému Václavu Frošovi za vraždu družky. Froš podle obžaloby opilou ženu zardousil předloni v Karlových Varech a pak svůj čin sám oznámil na policii. Rozsudek není zatím pravomocný.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Froš se jednání soudu ani vynesení rozsudku neúčastnil. Požádal soud, aby jednal bez něj slovy: "Nedělá mi to dobře. Měl jsem čtyři infarkty a tohle by mě mohlo zabít."

Ženu zardousil ve sklepě předloni o vánočních svátcích. Pak se prý vrátil zpět do bytu, oblékl se a šel do restaurace. Nakonec se sám přihlásil na policii. S poškozenou žil poslední necelé dva roky ve společné domácnosti.

"Rozuměli jsme si, ale ona holdovala alkoholu, po čtyřech pivech byla úplně jiná, napadala mě, urážela, těžko jsem to snášel, připadal jsem si jako v koncentráku, musel jsem uklízet, vařit... Když ale nepila, byla miliónová," líčil minulý rok Froš.

Na vraždu si moc nepamatuju

Alkohol stál na začátku všeho dění i v inkriminovaný den. Froš ví jen to, že jí stiskl krk, když ji chtěl od sebe odstrčit. Jak dlouho to trvalo, netuší. Vše si uvědomil až druhý den, který celý prochodil po hospodách. Nakonec zavolal na linku 158 a vše oznámil.

"Když jsem jim říkal, že jsem ji zabil, nevěřili mi. Pak pro mě přijeli. Ona už byla mrtvá, tohle jsem neměl v úmyslu, nemělo se to stát, nemůžu se na sebe ani podívat do zrcadla," přiznal zdrcený muž, který odmítl i rekonstrukci činu s odkazem na to, že by ji nepřežil.

Reklama

Související témata:

Související články

Uškrtil družku a odešel do restaurace

Deset až patnáct let odnětí svobody hrozí Václavu Frošovi (50) z Mladé Boleslavi za uškrcení družky Dagmar Pěchotové (43). Před Krajským soudem v Plzni...

Výběr článků

Načítám