Hlavní obsah

Uškrtil družku a odešel do restaurace

Právo, Novinky, ťas,chra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Deset až patnáct let odnětí svobody hrozí Václavu Frošovi (50) z Mladé Boleslavi za uškrcení družky Dagmar Pěchotové (43). Před Krajským soudem v Plzni se začal v pondělí zpovídat z její vraždy.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Myšlenka sdílení koloběžek se zrodila před dvěma lety díky spolku k světu., jenž pomáhá v Plzni uskutečnit mnohé kulturní aktivity.

Článek

Žalobce ho viní z toho, že ji vloni o vánočních svátcích zardousil ve sklepě. Pak se prý vrátil zpět do bytu, oblékl se a šel do restaurace. Nakonec se sám přihlásil na policii. U soudu Froš odmítl vypovídat a odkázal soudce na svoji výpověď v přípravném řízení.

Z ní vyplynulo, že s poškozenou žil poslední necelé dva roky ve společné domácnosti. "Rozuměli jsme si, ale ona holdovala alkoholu, po čtyřech pivech byla úplně jiná, napadala mě, urážela, těžko jsem to snášel, připadal jsem si jako v koncentráku, musel jsem uklízet, vařit... Když ale nepila, byla miliónová," vzpomínal tehdy.

Na vraždu si moc nepamatuje

Alkohol stál na začátku všeho dění i v inkriminovaný den. Froš ví jen to, že jí stiskl krk, když ji chtěl od sebe odstrčit. Jak dlouho to trvalo, netuší. Vše si uvědomil až druhý den, který celý prochodil po hospodách. Nakonec zavolal na linku 158 a vše oznámil. "Když jsem jim říkal, že jsem ji zabil, nevěřili mi. Pak pro mě přijeli. Ona už byla mrtvá, tohle jsem neměl v úmyslu, nemělo se to stát, nemůžu se na sebe ani podívat do zrcadla," přiznal zdrcený muž, který odmítl i rekonstrukci činu s odkazem na to, že by ji nepřežil, protože má za sebou čtyři infarkty.

I proto požádal soud, aby jednání probíhalo v jeho nepřítomnosti, což mu bylo umožněno. Před senátem řekl: "Nebyl to úmysl, nechápu to sám, nevím, jak se to stalo..." Jeho vinu nyní posoudí soud, který možná konečný ortel vyřkne již zítra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám