Hlavní obsah

Za vraždu prostitutky a další útoky dostal mladík 25 let vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vrchní soud v Praze v odvolacím jednání ve středu rozhodl, že Václav Schneider půjde do vězení na 25 let. Podle verdiktu muž zavraždil prostitutku a další dvě dívky se pokusil zavraždit a znásilnit. Vrchní soud tak potvrdil rozhodnutí pražského městského soudu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Po absolvování trestu muž nastoupí do detenčního ústavu. Podle znalců je Schneider sexuálním agresorem se sadistickými rysy, jehož pobyt na svobodě je velice nebezpečný. Rozsudek je pravomocný a lze se proti němu pouze dovolat k Nejvyššímu soudu.

Schneider loni v listopadu zavraždil osmadvacetiletou prostitutku, kterou si objednal do svého bytu v Praze 8. Po souloži ji uškrtil a okradl. Na policii později uvedl, že si nevzpomíná, proč ženu usmrtil - byl prý opilý.

Kromě toho Schneider loni v Praze 8 napadl i další dvě dívky - v srpnu čtyřiadvacetiletou studentku, která se vracela z brigády na diskotéce, počátkem listopadu pak stejně starou Rusku zaměstnanou ve striptýzovém klubu.

Obě ženy škrtil a bil, dokud neztratily vědomí. Po neúspěšném pokusu o pohlavní styk je okradl a utekl. Policistům k napadením řekl, že "se to asi stalo", ale že si kvůli opilosti nevybavuje podrobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám