Hlavní obsah

Za vánoční přiotrávení rodiny může marihuana. Seniorka s ní okořenila oběd

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Záměnu drogy za koření, kterou by nevymyslel ani filmový scenárista, si o Vánocích připsala důchodkyně ve Vratimově na Ostravsku. Zřejmě ta totiž okořenila sváteční oběd marihuanou, kvůli níž se přiotrávilo sedm lidí, z toho dvě děti ve věku tři a šest let.

Foto: David Mcnew, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K omylu došlo o prvním svátku vánočním, nevolnost, závratě, zvracení, bolesti hlavy i halucinace pocítila rodina v odpoledních hodinách. Záchranáři zprvu mysleli, že jde o otravu oxidem uhelnatým.

„Zdravotní obtíže však svědčily spíše pro otravu jídlem, neboť se objevily po konzumaci společného oběda, a to v různé intenzitě,“ popsal tehdy mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Že otravu způsobila droga, kterou údajně používal k léčebným účelům jeden ze členů rodiny, jenž jako jediný neměl po jídle zdravotní problémy, zjistili až policisté.

Ti už také zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Právu to potvrdila policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „Prověřování okolností události pokračuje, do současnosti nemáme k dispozici závěry znaleckého zkoumání,“ doplnila.

S otravou skončilo šest lidí ze sedmi v nemocnicích. Jednalo se o obě děti, dva muže a dvě ženy ve věku 37 až 71 let, které záchranáři převezli do Fakultní a Městské nemocnice Ostrava. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám