Hlavní obsah

Sedmičlenná rodina se na Ostravsku přiotrávila jídlem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vratimov

Sedm lidí, z toho dvě děti, se v pondělí 25. prosince přiotrávilo ve Vratimově nedaleko Ostravy jídlem. U šesti osob byla otrava natolik vážná, že skončily v péči lékařů dvou ostravských nemocnic, informoval v úterý mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři se o zdravotních potížích sedmi lidí dozvěděli krátce po půl čtvrté odpoledne. Původní zprávy hovořily o tom, že jde o otravu oxidem uhelnatým. „Vzhledem k hromadnému postižení osob a přítomnosti plynového kotle záchranáři v prostorách domu nejprve prověřili možný únik oxidu uhelnatého. Ten se však nepotvrdil,“ sdělil Humpl.

Dodal, že zdravotní obtíže svědčily spíše pro pravděpodobnou otravu jídlem, neboť se objevily po konzumaci společného oběda, a to v různé intenzitě. „Jednalo se o nevolnosti, závratě, zvracení, bolest hlavy, ale také halucinace,“ popsal s tím, že co přesně však bylo zdrojem otravy, záchranáři neurčili.

„Po prvotním vyšetření bylo do zdravotnických zařízení transportováno šest osob. Jendo tří- a jedno šestileté dítě a dva muži a dvě ženy ve věku 37 až 71 let. Předáni byli do péče Fakultní a Městské nemocnice Ostrava,“ informoval Humpl. Sedmý člen rodiny neměl žádné zdravotní potíže, proto ho záchranáři nechali po vyšetření na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám