Hlavní obsah

Za únos pětileté dcery do Rakouska dostala žena opět tři roky vězení

Novinky, bad
Praha

Za únos pětileté dcery uložil v pondělí odvolací senát pražského městského soudu čtyřiačtyřicetileté ženě opět tříletý trest vězení. Jejím dvěma komplicům pak potvrdil dvouleté podmínky. Odvolací soud rozhodl stejně jako minulý rok, tehdejší verdikt ale na základě dovolání jednoho z odsouzených zrušil Nejvyšší soud.

Foto: Novinky

Předchozí jednání soudu v kauze únosu dítěte v Uhříněvsi

Článek

„Dnešní den a důkazy, které jsme provedli, nepřinesly nic nového do případu, a proto naše závěry zůstávají shodné,“ konstatovala předsedkyně odvolacího senátu Petra Benešová.

Žena v polovině dubna 2019 přiměla svého syna, aby vytrhl svou nevlastní sestru z doprovodu její babičky v pražské Uhříněvsi. K akci za bílého dne na ulici přizvala rovněž svého známého, kterého znala z dřívějška přes internet. Trojice s dítětem pak jela do Brna. Ženu s dcerou nakonec zadržela policie ve Vídni, krátce nato dopadli policisté rovněž zbývající dva podezřelé u Humpolce a na Krnovsku.

Za únos dcerky soud ženě snížil trest, odsedí si tři roky

Krimi

Žena u soudu vypověděla, že důvodem jejího jednání byly spory s manželem o dceru. „Chtěla jsem dceru vzít, aby se to nějak řešilo. Byla jsem psychicky na dně. Psala jsem všude možně, na ministerstva i prezidentovi, ale nikdo mi nepomohl,“ uvedla mimo jiné.

Chtěla jsem ji k sobě, přiznala matka únos dcery z Prahy

Krimi

Obvodní soud pro Prahu 10 jí loni v červnu uložil šestiletý trest vězení, odvolací soud ho ale jako nepřiměřeně přísný zrušil a poslal ženu za mříže na tři roky.

Jeden z ženiných kompliců a její známý si ale podal dovolání, ve kterém zmínil údajný nový důkaz svědčící o jeho nevině. Tím měl být výslech jeho spoluvězně z pankrácké vazební věznice, který prý potkal odsouzeného syna ženy, jenž se mu měl svěřit s tím, že do únosu muže zatáhl ze msty.

Odvolací soud tedy svědka předvolal a vyslechl. „Na cele jsem s nikým nemluvil, měl jsem svých starostí dost. Nic nevím a nic si nepamatuju,“ prohlásil ovšem svědek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám