Hlavní obsah

Za úmrtí mladíka na pouti na Příbramsku je stíhán strážník městské policie

Příbram

Policie obvinila strážníka z Březnice na Příbramsku kvůli loňskému úmrtí 24letého muže po potyčce na pouti a následném zásahu městské policie před březnickým kulturním domem.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto

Článek

„Policisté na základě výsledků znaleckých posudků obvinili strážníka Městské policie Březnice z přečinu usmrcení z nedbalosti. Trestní řízení proti obviněnému je vedeno na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ sdělil mluvčí policie Pavel Truxa.

Mladík po potyčce na pouti a zásahu strážníků zemřel. Měl otok mozku, ukázala pitva

Krimi

Případ se odehrál loni začátkem srpna na pouti v Březnici, kde došlo k bitce čtyř lidí. „Hlídka jela k potyčce několika lidí na pouti. Po použití slzotvorného prostředku jedním členem hlídky se muž zastavil, dostal pokyny, aby si lehl na zem, a byla mu přiložena pouta,“ popsal tehdy Novinkám zásah velitel městské policie Březnice František Otta.

Zákrok byl následně ukončen a mladík poté upadl do šoku. Strážníci a policisté mu poskytli první pomoc, pak si ho převzala záchranná služba. Podle policie byl příčinou úmrtí 24letého muže otok mozku v důsledku úrazu.

Reklama

Výběr článků

Načítám