Hlavní obsah

Za sérii loupeží dostal sedm let vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Za každé přepadení jeden rok. I tak lze vyložit rozsudek nad sedmadvacetiletým Adamem Němcem, který ve čtvrtek vynesl Krajský soud v Ostravě. Muž má na svědomí sedm loupeží a krádeží, kterých se dopouštěl v Ostravě a na Hlučínsku.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí obžalovaného muže z vazební věznice do jednací síně soudu.

Článek

Dvěma svým obětem způsobil dokonce zlomeniny na rukou, přitom se mu většinou podařilo ukořistit jen několik stokorun. Motivem jeho jednání údajně byl hlad a potřeba další dávky pervitinu.

Muž během hlavního líčení vypověděl, že nechtěl nikomu ublížit, prý jen potřeboval peníze na drogy. „Lituji dne, kdy jsem to zkusil. Všem lidem, kteří drogu nevyzkoušeli, závidím,“ řekl muž u soudu.

V minulosti se podle svých slov dostal dvakrát do psychiatrické léčebny, a to kvůli drogám. U soudu také řekl, že u něj lékaři diagnostikovali schizofrenii. Předepsali mu léky, které ale později vysadil, protože si myslel, že je už zdravý.

Přepadení mezi hroby

Série přepadení osamocených starších lidí se dopustil již dvakrát soudně trestaný muž v létě minulého roku. Několikrát loupil v Ostravě, dvakrát před supermarketem v Hlučíně a jednou si svou oběť vyhlédl na hřbitově v Ludgeřovicích.

Osmasedmdesátiletou ženu povalil na zem a mezi hroby se s ní přetahoval o kabelku, kterou se mu podařilo nakonec ukořistit. Žena utrpěla rozsáhlé podlitiny a zhmožděniny a několik dní strávila v nemocnici.

Dalším dvěma seniorkám, které přepadl v Ostravě, dokonce způsobil zlomeniny. I proto se případem zabýval nikoliv okresní, ale krajský soud. Ten nakonec čtyři ze zločinů kvalifikoval jako loupeže a tři jako krádeže.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám