Hlavní obsah

Z vyvraždění rodiny viní policisté exmanžela ženy

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ KRUMLOV

Z vraždy 54leté ženy a jejího 34letého syna v Křemži na Českokrumlovsku obvinili policisté 48letého exmanžela mrtvé ženy Andreje Mikolcze. Nyní mu tak hrozí až výjimečný trest odnětí svobody.

Článek

"Vyšetřování prokázalo, že někdy mezi 4. a 7. hodinou ráno v úterý 14. března usmrtil nejdříve třemi výstřely z nelegálně držené krátké zbraně svou exmanželku a potom dvěmi ranami jejího syna. Hlavním motivem vražd byly pravděpodobně rodinné neshody," řekl Právu mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

Poznamenal, že soudce na muže uvalil vazbu a vzhledem k jeho fyzickému a psychickému stavu musel být převezen na psychiatrické oddělení brněnské vazební věznice.

Těla matky a jejího syna, kterého žena neměla se zadrženým exmanželem, objevili v úterý 14. března v domě na okraji obce policisté. Nejdříve Mikolcze hledali kvůli svědectví, ale když zjistili, že byl v noci v domku, stal se hlavním podezřelým. Vyhlásili po něm pátrání a dopadli ho na upozornění oznamovatele hned následující den v jednom z českobudějovických penziónů, kde se ukrýval.

Reklama

Související témata:

Související články

Matku se synem našli doma mrtvé

Policisté v úterý v rodinném domě v Křemži na Českokrumlovsku našli těla čtyřiatřicetiletého muže a jeho čtyřiapadesátileté matky. Podle přivolaného lékaře...

Výběr článků

Načítám