Hlavní obsah

Z mlhy na D1 vyjelo v protisměru sportovní audi

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Jihomoravská policie pátrá po řidiči, který jel vozidlem značky Audi v protisměru na dálnici D1 nedaleko Kroměříže. Podle policie se tam mohl dostat omylem, ale místo sjetí do odstavného pruhu jel dál. Auto zaznamenala palubní kamera z protijedoucího vozidla.

BEZ KOMENTÁŘE: Audi v protisměru na D1 na KroměřížskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Audi se na dálnici objevilo na začátku října, policie zatím šoféra nedohledala. O případu informoval v úterý mluvčí policie Petr Vala.

„Řidič se nezachoval právě ukázkově. Přestože se dostal na dálnici D1 poblíž Kroměříže do protisměru, nezastavil a bláhově pokračoval v jízdě. Nečekaným hazardem tak za snížené viditelnosti ohrozil rovnou několik šoférů,“ sdělil Vala s tím, že policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení, za což hrozí až pětileté vězení.

Polák se řítil s kamionem po dálnici D5 v protisměru, před policisty se pozvracel

Krimi

Na videozáznamu, který policie kvůli pátrání zveřejnila, je vidět, že cestu po dálnici tehdy provázela snížená viditelnost vlivem mlhavého počasí. Osvětlené audi jelo podle všeho pomalu a drželo se kraje vozovky.

Typ auta policie neupřesnila, podle mluvčího se jednalo o sportovní audi.

„Pokud k nezodpovědnému řidiči máte jakékoliv informace, ozvěte se dálničním policistům z Ivanovic na Hané na telefonní lince 974 639 760,“ upřesnil mluvčí.

Řidič se nestihl zařadit po předjíždění na Českolipsku, šest zraněných

Krimi

Vala rovněž připomněl, že řidiči mají v podobné situaci zapnout výstražná světla a jet do odstavného pruhu. Po zastavení je podle něj nutné zavolat policii a rozhodně auto neotáčet.

Reklama

Související články

Dálnice uzavřela hned dvě auta v protisměru

Dálnici D1 na 216. kilometru uzavřelo v pátek ráno na několik desítek minut auto jedoucí v protisměru. Další auto v protisměru se mělo podle řidičů objevit...

Výběr článků

Načítám