Hlavní obsah

Řidič se nestihl zařadit po předjíždění na Českolipsku, šest zraněných

Novinky, kub
Cvikov

Záchranáři v Libereckém kraji zasahovali ve čtvrtek ráno u vážné nehody poblíž Cvikova, při které se zranilo šest lidí. Řidič osobního auta podle policie narazil v protisměru do jiného vozidla, když se nestihl zařadit po předjetí kamionu. Okolnosti nehody policie dále vyšetřuje.

Foto: HZS Libereckého kraje

Nehoda se stala u Cvikova na Českolipsku

Článek

Nehoda se stala na silnici I. třídy 13 okolo 6. hodiny na rovném úseku, informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Řidič peugeotu podle ní předjížděl přes plnou čáru kamion. „Nestačil se zařadit a čelně se střetl s protijedoucím mitsubishi," popsala Baláková.

Po střetu se peugeot střetl ještě bočně s kamionem, který předjížděl. A do mitsbushi narazil za ním jedoucí Volkswagen Golf, náraz ale nebyl moc silný.

Řidič v protisměru nepřežil srážku s náklaďákem na Strakonicku

Krimi

V peugeotu cestovalo pět lidí, čtyři z nich zůstali v autě zaklíněni a vyprostit je museli hasiči. Krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev řekl, že čtyři zraněné, z toho tři se středně těžkým zraněním, převezli sanitami na traumacentrum do liberecké nemocnice. „Všichni byli při vědomí," uvedl mluvčí. Dva lehce zraněné z dalšího auta odvezli záchranáři k ošetření do nemocnice.

Provoz je řízen kyvadlově, řekla Baláková po 9. hodině. Policie odhaduje, že provoz v místě nehody se podaří zcela obnovit zhruba do 11 hodin.

Opilec ujížděl na dálnici D3 v protisměru. A bez známky

Krimi

V Libereckém kraji jsou vozovky namoklé a nehod je více, než je obvyklé, většina se ale obešla bez zranění, zmínila ČTK. Podle Georgieva na traumacentrum do Liberce vezli zraněného z převrácené dodávky na silnici 35, nehoda se stala kolem 8. hodiny na průtahu Libercem.

Čtyři auta se střetla nedaleko tohoto místa o 45 minut později, na nájezdu ze silnice 14 na silnici 35. Na této silnici havarovalo i jedno vozidlo u Hodkovic, narazilo do svodidel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám