Hlavní obsah

Z hořící ubytovny v Táboře utíkaly i děti. Škoda je pět milionů

Tábor

Několik hasičských jednotek likvidovalo ve čtvrtek nad ránem rozsáhlý požár soukromé ubytovny v táborské místní části Klokoty. Prostory muselo opustit 24 lidí včetně dvou dětí, naštěstí nebyl nikdo zraněn. Oheň napáchal škodu za asi pět milionů korun.

Požár v ubytovně v TábořeVideo: HZS Jihočeského kraje

 
Článek

Právo o požáru, který vypukl v Petrohradské ulici po čtvrté hodině ráno, informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Z ubytovny odešlo ještě před příjezdem 24 lidí. I pak ale hasiči pro jistotu prohledávali pokoje a naštěstí se vše obešlo bez zraněných nebo obětí,“ uvedla Matějů.

Plameny na Karvinsku zničily historickou felicii

Krimi

Upozornila, že hasiči vytvořili kyvadlovou dopravu vody.

„Na místě bylo sedm cisteren pro dodávku dostatečného množství vody a automobilový žebřík pro případnou evakuaci a především hašení z vnějšku objektu. Plameny jsme dostali pod kontrolu před sedmou hodinou ráno,“ ujistila Matějů.

Hasiči vynášeli během požáru z budovy také nábytek, což museli na čas přerušit vzhledem k nestabilní stropní konstrukci. „Všichni museli požářiště opustit. Konstrukce se následně částečně zřítila,“ konstatovala Matějů.

Dohašování, rozebírání zříceného krovu a vyhledávání možných ohnisek pokračovalo ještě ve čtvrtek ráno. „Příčinu vzniku požáru vyšetřují experti,“ dodala Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Hasiči likvidovali ve čtvrtek nad ránem rozsáhlý požár ubytovny v táborské čtvrti Klokoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám