Hlavní obsah

Z hořící ubytovny na Karlovarsku chtěli lidé skákat z oken

Karlovy Vary
Aktualizováno

V Ostrově na Karlovarsku hořela v úterý nad ránem ubytovna. Hasiči zachraňovali nájemníky i s dětmi, kteří chtěli skákat z oken. Tři lidi ošetřili záchranáři na místě, další tři skončili v nemocnici. Požár zničil jeden byt, oheň se dál nerozšířil. Z ubytovny ale museli hasiči dostat téměř 60 lidí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Tři obyvatele odvezli záchranáři do nemocnice

Článek

Požár jednoho z bytů v ubytovně vypukl ve čtyři hodiny ráno. "V době příjezdu hasičů na místo zásahu byl byt kompletně v plamenech. Na chodbách ubytovny byl kouř, který znemožňoval ostatním nájemníkům bezpečně opustit budovu. Z oken nad hořícím bytem tak nájemníci chtěli skákat dolů i s malými dětmi. Hasiči je snesli po žebřících," popsal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hasiči tak museli vynést 24 lidí včetně šesti dětí. Kvůli zakouření objektu rozhodl velitel zásahu o celkové evakuaci ubytovny, společně s policií hasiči evakuovali dalších 30 nájemníků.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: HZS Karlovarského kraje

Tři obyvatele odvezli záchranáři do nemocnice

"Aby bylo možné vyloučit, že v bytech, kde se nikdo neozýval, nezůstal někdo zraněný či nemohoucí, záchranáři museli do dvou desítek bytů vniknout násilím," dodal Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Tři obyvatele odvezli záchranáři do nemocnice

Pro evakuované a zachráněné z ubytovny zajistili hasiči autobus, protože teplota venku se pohybovala pod bodem mrazu. Likvidace požáru trvala hodinu od nahlášení. Příčina požáru i výše škody způsobená ohněm a kouřem se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám