Hlavní obsah

Z hořící skládky u Sedlčan stále stoupá mohutný dým, hasiči povolali posily

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedlčany

Desítky hasičů v neděli pokračují v likvidaci rozsáhlého požáru skládky elektroodpadu v Sedlčanech ve Středočeském kraji, kde hoří od sobotního odpoledne. Plameny způsobily škodu za nejméně dva miliony korun, příčinou je podle vyšetřovatelů samovznícení. Zásah potrvá podle předběžných odhadů nejméně do nedělního večera.

Foto: HZS Středočeského kraje

Ze skládky v Sedlčanech začal stoupat hustý dým

Článek

Hasiči v neděli povolali na místo další posily a zejména těžkou techniku, která má prohrabávat hromady odpadu, aby se dalo lépe hasit. Hasičům zásah komplikuje hlavně hustý černý dým, takže musí pracovat v dýchací technice.

Čtyři dny hořela na Litoměřicku skládka

Krimi

Mluvčí hasičů Petr Svoboda uvedl, že na skládce leží převážně domácí tiskárny a počítače, hoří tedy hlavně značné množství plastu.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár skládky v Sedlčanech

„Protože se areál firmy nachází na okraji Sedlčan, byla k události vyslána také jednotka chemické laboratoře,“ uvedl mluvčí.

Hasiči v Sedlčanech bojují s požárem elektroodpadu

Krimi

K výraznému úniku škodlivých látek do ovzduší sice nedošlo, lidem v okolních obcích je nicméně doporučeno omezit větrání a pohyb venku.

Foto: HZS Středočeského kraje

Plameny zasáhly zejména plastový odpad

„Příčinou požáru bylo podle vyšetřovatele samovznícení elektroodpadu. Škodu vzniklou požárem odhadl po konzultaci se zástupcem firmy na dva miliony korun,“ upřesnil mluvčí.

Reklama

Související články

U Litvínova hořela skládka. Za rok potřetí

Na skládce Celio u Litvínova na Mostecku od pondělního večera hořel odpad. Hasiči požár dohašují, řekl jejich krajský mluvčí Lukáš Marvan. Žádné škodlivé látky...

Výběr článků

Načítám