Hlavní obsah

Vykutálení řemeslníci seniorce vyrazili opravit střechu. Vzali zálohu a zmizeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Místo opravy jen zlost a starosti. Dlouho budou na povedené řemeslníky vzpomínat ve dvou domácnostech na Hodonínsku. V obou případech, které již vyšetřuje policie, si povedení mistři řemesla nárokovali peníze navíc.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První případ se stal ve Strážnici. Seniora náhodně oslovili neobjednaní řemeslníci a nabídli mu zednické práce na jeho domě. Levně, stačilo jim za práci jen 1300 korun. „Po dokončení prací si však začali řemeslníci nárokovat mnohem vyšší odměnu a hrozil konflikt s majitelem domu. Když pochybní zedníci zaregistrovali, že chce pan domácí volat policii, tak se rychle z jeho domu vypařili,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

K bitcoinmatu jela žena z Jesenicka taxíkem sto kilometrů, nakonec přišla o 300 tisíc

Krimi

Žena z Dubňan dopadla hůř. U důchodkyně zazvonili muži s nabídkou opravy střechy jejího domu. Seniorku to zaujalo a pustila je na svou střechu. Pravda, nejprve jim na jejich přání vyplatila zálohu patnáct tisíc korun. „Práce na střeše skutečně zahájili, ale rozhodně nedokončili. Za dokončení oprav požadovali další peníze s tím, že pokud je nedostanou, dílo nedokončí. Následně z místa odjeli pryč,“ dodal mluvčí. Teď se o vykutálené řemeslníky zajímá policie.

Mluvčí připomněl, že ostražitost nelze podcenit ani v případě nahodilých řemeslníků. Podvodníci používají různé triky, jak se k lidem vloudit. „Jakákoliv neznámá návštěva, slíbená nabídka rychle udělané práce či telefonát, při kterém volající požaduje předání financí – to vše by mělo zvýšit, zejména u starších lidí, ostražitost. Na dohodnuté práce si sepište jednoduchou smlouvu, ve které musí být zejména nacionále obou stran, rozsah prováděných prací a celková cena za materiál a práci,“ zdůraznil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám