Hlavní obsah

Všechny pobodám, zavolal muž do banky, když mu bankomat nevydal peníze

Právo, pab
Klatovy

Státní zastupitelství posílá k soudu 34letého muže původem z Ruska, který minulý měsíc zavolal na zákaznickou linku Komerční banky a vyhrožoval, že půjde na její pobočku v Klatovech a všechny pobodá nožem. Měla to být reakce na to, že mu bankomat nevydal peníze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na muže jsme podali návrh na potrestání pro přečin vydírání,“ potvrdila v pátek Právu šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová.

K incidentu došlo letos v květnu. Muž, který žije na Klatovsku, si operátorovi nejprve stěžoval, že z bankomatu dvakrát nedostal požadovanou částku ve výši 1000 korun. Když mu pracovník banky sdělil, že peníze mu nebyly vyplaceny z důvodu překročení týdenního limitu, reagoval Alexander P. slovy: „Co kdybych si vzal kudlu, šel do vaší banky a pobodal bych tam všechny. Ty peníze mi vydáte vy kun.. zasr.., protože je mám vydělaný,“ začal muž zostra.

Kráva protrhla ohradník a napadla manželský pár. Majitel ji utratil

Krimi

Vzápětí ještě přitvrdil. „Buď mi je dáte, jinak se seberu a zabiju každýho, kdo mi přijde před oči. Všechny je pobodám nožem a pak se zabiju sám,“ dodal.

Tím podle závěru policejních vyšetřovatelů nutil pod pohrůžkou zabití zaměstnanců Komerční banky pracovníka linky, aby mu byly vydány peníze z jeho účtu.

Orli mořští uhynuli na otravu karbofuranem. Pachatele policie nenašla

Krimi

Mužovy výhrůžky tehdy spustily bezpečnostní manévry v klatovské pobočce Komerční banky, kde má vedený účet. „Na několik dní jsme museli posílit ostrahu k zajištění bezpečnosti zaměstnanců,“ uvedl zdroj z Komerční banky.

Reklama

Výběr článků

Načítám