Hlavní obsah

Vrchní soud zmírnil doživotní trest vrahovi řidiče Sazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ukrajinec Timur Treťjakov stráví za nájemnou vraždu řidiče Sazky a pokus o vraždu arménského podnikatele 22 let ve vězení. V úterý o tom rozhodl pražský vrchní soud, který muži zmírnil původně uložený doživotní trest.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Timur Treťjakov

Článek

Spolu s Treťjakovem souzení Tagir Tarsžojev a Muslim Asujev půjdou za mříže na tři, respektive 3,5 roku za vydírání. Původně soud oba poslal za pokus o vraždu do vězení na deset let.

Treťjakov podle obžaloby zastřelil v listopadu 2007 na pražských Vinohradech mladého řidiče Sazky, kterého si spletl s jinou osobou. O dva týdny dříve údajně prý navíc společně s Tagirem Tarsžojevem a Muslimem Asujevem napadl na Václavském náměstí podnikatele a těžce ho zranil nožem.

Podle policistů bylo motivem obou skutků vyřizování účtů mezi různými ruskojazyčnými gangy. Policie letos zatkla jedenačtyřicetiletého Arména, který si údajně obě vraždy objednal. Je prý "vorem v zakoně" - kriminální autoritou, která na území Česka urovnávala spory zločineckých skupin.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám