Hlavní obsah

Vlekl ji za vlasy, pak jí sebral peníze a šperky. Podezřelého v Budějovicích zachytila kamera

– České Budějovice

Loupežné přepadení ženy vyšetřují kriminalisté v Českých Budějovicích. Podezřelým je muž, který podle policie na ženu číhal, pak ji táhl za vlasy a vyhrožoval jí. Napadená dala muži ve strachu o život peníze, nakonec jí sebral i šperky, celkem způsobil škodu za 70 tisíc korun. Podezřelého zachytila bezpečnostní kamera a policie po něm pátrá.

Muž podezřelý z přepadení v BudějovicíchVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena se stala obětí loupeže již 14. června po půlnoci, podezřelého se ale dosud nepodařilo policii vypátrat, obrátila se proto nyní na veřejnost s prosbou o pomoc při jeho ztotožnění.

K napadení došlo na Sokolském ostrově poblíž ulice Resslova na stezce pro pěší.

„Zezadu budovy restaurace U Zelené Ratolesti přistoupil neznámý pachatel k poškozené ženě, chytil ji rukou za vlasy, vyhrožoval jí a odvlekl ji stranou. Žena měla strach o svůj život. Potom jí začal prohledávat tašku, kterou měla přes rameno,” informovala ve středu o případu mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Drsné přepadení ženy v Praze, tahanici o kabelku zachytila kamera

Krimi

Žena sáhla do kabelky pro peněženku, ze které dala muži hotovost, načež po ní chtěl ještě šperky. Pak oběť nechal být a zmizel.

Foto: Policie ČR

Podezřelý potkal skupinku mužů. Policie je hledá, aby mohli pomoci s objasněním případu.

„Kriminalisté zjistili, že podezřelý před spácháním loupeže vyšel z baru Singer v České ulici spolu se skupinkou mužů. Není vyloučené, že ho tito muži znají. Skupinka pak pokračovala směrem k ulici Hroznova. Podezřelý muž se zastavil v blízkosti odpadkových košů a s muži dále nešel,” zmínila mluvčí.

Vyšetřovatelé čekají na informace k případu a svědectví na lince 158.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z přepadení v Budějovicích

„Přihlásit se mohou i sami muži, kteří jsou na fotografiích zveřejněni a svojí výpovědí mohou přinést kriminalistům zásadní informace potřebné k objasnění případu,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám