Hlavní obsah

Vlak s opilým strojvedoucím smetl v Golčově Jeníkově auto. Dva mrtví

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

V Golčově Jeníkově na Havlíčkobrodsku se v pondělí ráno srazil nákladní vlak s osobním automobilem. Dva lidé při nehodě zemřeli. Dechová zkouška ukázala, že strojvedoucí řídil opilý. Nadýchal dvě promile alkoholu. Přejezd je sice zabezpečen světly a závorami, ale v době nehody byly podle Drážní inspekce vypnuté. Strojvedoucí o tom věděl a měl tomu přizpůsobit jízdu.

Foto: Drážní inspekce

Ze Škody Fabie nezbylo po střetu téměř nic

Článek

Policie přijala oznámení o vážné nehodě v 7.08 hod. Nákladní vlak se srazil s osobním autem na železničním přejezdu v Mírové ulici.

„Muž a žena cestující v autě utrpěli vážná zranění, jejichž následkům na místě podlehli,” oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle Martina Drápala z Drážní inspekce se nehoda stala na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací a závorami. Zabezpečení však pro kolej, po které jel posunovací vlak, bylo vypnuté.

„O vypnutém zabezpečení přejezdu byl strojvedoucí posunu informován a měl tomu přizpůsobit i samotnou jízdu. Dle zjištění na místě mimořádné události jel posun v době nárazu přibližně 40 km/h. Další podrobnosti zjišťujeme na místě mimořádné události,” konstatoval Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Ze Škody Fabie nezbylo po střetu téměř nic

Podle informací ČTK je majitelem nákladního vlaku společnost Lokotrans Servis. Zástupci vedení firmy jsou na místě nehody a k případu se zatím nechtějí vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám