Hlavní obsah

VIDEO: Násilník v Ostravě přepadl ženu, aby měl na nocleh

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Jen jeden měsíc pobyl na svobodě třiadvacetiletý recidivista, který přepadl na tramvajové zastávce Frýdlantské mosty v centru Ostravy pětatřicetiletou ženu. Policistům se muže podařilo dopadnout po čtyřiceti minutách, v současné době se nachází ve vazbě.

Článek

"Přes svůj mladý věk byl už jedenáctkrát soudně trestaný,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Motivem loupeže podle ní byla snaha získat peníze na ubytovnu. "Měl zaplaceno ubytování pouze do dalšího dne, takže potřeboval peníze na zaplacení dalšího pobytu,“ dodala mluvčí.

Přepadení se odehrálo už minulý čtvrtek, policie o něm ale informovala až v úterý. Násilník, který si teprve nedávno odpykal ve vězení desetiměsíční trest, přiběhl k ženě, která stála na zastávce, nastříkal jí do očí slzný plyn, strhnul ji k zemi a začal ji kopat do břicha. "Žena ve strachu uvolnila ze sevření kabelku, pachatel s ní z místa činu utekl do podchodu,“ řekla Holčáková.

Ještě mu slzely oči od spreje

Žena okamžitě utíkala domů, kde se svěřila svému příteli, a ten celou věc oznámil policii.

"Po ohledání místa činu byly vytipovány možné únikové trasy pachatele. Kolem půl páté ráno spatřili policisté mladíka, odpovídajícího popisu. Muže okamžitě vyzvali k prokázání totožnosti. Při vyjmutí občanského průkazu z oděvu mladíkovi vypadl z kapsy slzotvorný sprej, a dokonce mu ještě slzely oči,“ řekla mluvčí.

K loupeži se mladík přiznal a policistům vydal i parfém, cigarety a peníze, které vytáhl z kabelky, než ji hodil do popelnice. "Nejenom, že se přiznal, ale svěřil se také s úmyslem další krádeže, kterou chtěl spáchat. Motivem jeho činu byla finanční nouze,“ dodala mluvčí.

Policejní komisař sdělil muži obvinění pro trestný čin loupeže a podal podnět k jeho vzetí do vazby. Nyní mu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám