Hlavní obsah

Věznice chybovala, když povolila Rathovi vlastní matraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Teplická věznice podle nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana porušila předpisy, když odsouzenému bývalému středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi dovolila civilní oblečení a vlastní matraci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý politik David Rath hovoří s novináři v den nástupu do vězení.

Článek

„Podle závěru této kontroly dozorový státní zástupce KSZ v Ústí nad Labem došel správně k závěru, že ohledně držení a užívání civilního oblečení a vlastní zdravotní matrace odsouzeným byl porušen právní předpis,“ uvedl mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý. Na výsledek kontroly upozornila Česká televize.

Ratha přestěhovali z věznice v Teplicích do Prahy

Krimi

Na pochybení v postupu Vězeňské služby vůči Rathovi v teplické věznici hovořila na začátku ledna pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Vězeňská služba tehdy označila podmínky odsouzeného Ratha v teplické věznici za standardní.

Rathovi zabavili zdravotní matraci

Domácí

Podle informací Práva si Rath v rámci odpykávání trestu v Teplicích požádal místo o stávající erární matraci o lepší, zdravotní, a to s odkazem na problémy se zády. A tamní ředitel věznice Petr Blažek mu ji povolil s tím, že Rath následně dodá písemné potvrzení od lékaře, že tuto zdravotní pomůcku skutečně potřebuje.

„Zdravotní matraci měl doktor Rath na výslovné doporučení od lékaře specialisty,“ řekl k tomu jeden z obhájců odsouzeného Adam Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám