Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Lidé čekali na záchranu na parapetech

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Jednoho zraněného a 19 evakuovaných evidují moravskoslezští hasiči při čtvrtečním požáru bytu ve Frýdku-Místku. Škoda, kterou oheň napáchal, byla předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun. Proč začalo hořet, hasiči zjišťují.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahovali u požáru bytu ve Frýdku-Místku.

Článek

O plamenech ve dvoupokojovém bytě na předposledním poschodí sedmipatrového domu v ulici Maxima Gorkého v centru města se hasiči dozvěděli krátce po 12.30 hod. Na místo vyrazilo 12 jednotek hasičů se dvěma automobilovými žebříky a jednou automobilovou plošinou. Požár se jim podařilo uhasit za 43 minut, dům odvětrávali pomocí dvou přetlakových ventilátorů.

Kriminalisté zkoumají zbytky domu zničeného tragickým výbuchem

Krimi

„Hasiči zachránili osm osob, z toho pomocí výškové techniky z říms či parapetů tři lidi, další zachránili na chodbě domu. Aby mohli obyvatele vyvést, nasadili jim masky,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že dalších 11 obyvatel z bytů v nižších patrech hasiči evakuovali na dvůr do bezpečné vzdálenosti od domu.

V Čelákovicích shořela výrobní linka

Krimi

Při požáru se zranil muž středního věku, který podle Kůdely vyběhl ze zasaženého bytu. „Byl popálený, a navíc se nadýchal kouře. Hasiči jej zachránili z parapetu v šestém patře pomocí automobilového žebříku,“ sdělil mluvčí. „Bylo to na poslední chvíli,“ poznamenal velitel zásahu.

Hasiči poskytli zraněnému první pomoc a kyslík. Pak jej předali do péče záchranářů. „Druhá osoba zachráněná výškovou technikou byla imobilní,“ připojil Kůdela a doplnil, že někteří obyvatelé z prvních pěti pater se už mohli vrátit domů, u dalších se řeší ve spolupráci s magistrátem náhradní ubytování.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahovali u požáru bytu ve Frýdku-Místku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám