Hlavní obsah

Pátrání po střelci v Praze. Útočníkem může být nebezpečný muž hledaný kvůli útoku kyselinou

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Pražská policie od úterního dopoledne pátrá po střelci, který na Praze 2 postřelil pracovnici úřadu práce. Žena utrpěla velmi vážné poranění, kterému později podlehla. Policie pracuje s verzí, že podezřelým může být hledaný Jiří Dvořák.

Záznam: Policie zasahuje v Bělehradské uliciVideo: Novinky

 
Článek

„Policisté aktuálně zasahují v ulici Bělehradská, kde mělo dojít ke střelbě a zranění jedné osoby. Po pachateli nyní pátráme,“ uvedla ráno mluvčí policie Eva Kropáčová.

Nad Vinohrady krouží policejní vrtulník. Podle informací Novinek jsou na místě také příslušníci Útvaru rychlého nasazení (URNA).

Střelcem z Bělehradské může být muž, který je hledán kvůli útoku kyselinouVideo: Policie ČR, Novinky

Policie uvedla, že útočník postřelil pracovnici úřadu práce. Odpoledne doplnila, že postřelená žena zemřela a že případ vyšetřují kriminalisté z oddělení vražd.

Podezřelý je ve věku okolo 60 let. Naposledy měl podle policie na sobě světlemodrou kostkovanou košili, světlé kraťasy, na hlavě černou kšiltovku s červeným kšiltem a na zádech černý batoh. Na nohou měl bílé boty a vysoko vytažené bílé ponožky. Muž má na levém lýtku obvaz.

Podezřelý z útoku kyselinou

„Pracujeme s verzí, že by útočníkem mohl být hledaný Jiří Dvořák, po kterém pátráme v souvislosti s případem poleptání kyselinou ve středních Čechách,” doplnila mluvčí policie.

Šestašedesátiletý Dvořák je podle policie ozbrojený a nebezpečný, lidé by se ho neměli pokoušet zadržet. Při vstupu do jeho pražského bytu se zranil jeden z policistů, když vybuchl nástražný systém.

Podezřelý se podle policie pohyboval v modrém vozidle Hyundai Santa Fe poznávací značky 3AZ7292. Informace o hledaném přijme linka 158. Kriminalisté také žádají o pomoc řidiče, kteří okolo 10:45 projížděli Bělehradskou ulicí a mají v autě palubní kamery, aby jim je poskytli.

Policie hledala nebezpečného muže, který polil ženu leptavou látkou

Krimi
Foto: Policie ČR

Hledaný Jiří Dvořák

Záchranáři na místo poslali posádku, lékaře i inspektora. Před jejich příjezdem poskytli zraněné pomoc svědci incidentu.

„Zhruba 50letá žena utrpěla velmi vážné střelné poranění. Zdravotníci jí zajistili dýchací cesty a pokračovali v kardiopulmonální resuscitaci, následně ji převezli do nemocnice na Vinohradech,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Foto: Novinky

Policie zasahuje v Bělehradské ulici

Podle serveru Blesk.cz měl podezřelý muž v minulosti spory s jednou ze zaměstnankyň úřadu práce. Údajně mu nepřiznala podporu ve výši 14 tisíc korun. Měl také konflikt se svým bývalým zaměstnavatelem Aero Vodochody, který se s ním soudil kvůli pomluvám na YouTube.

Na místě je podle reportéra Novinek větší množství policistů, okolí události je uzavřené. Kvůli zásahu policie je přerušen i provoz tramvají mezi I. P. Pavlova a Otakarova. Linka 6 jede odklonem přes Albertov, linka 11 přes Náměstí Míru a Nádraží Vršovice.

Z bezpečnostních důvodů je na nezbytně nutnou dobu uzavřena budova Úřadu práce pro Prahu 2 a 3.

Policie zasahuje v Bělehradské uliciVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám